Potpuno kompatibilan s Shopifyjem

Sveobuhvatne usluge IOSS registracije poduzeća od Ship24

Podržite svoje poslovanje sa stručnjacima iz sektora otpreme Ship24 kako biste osigurali potpunu, besprijekornu IOSS registraciju poslovanja u samo 3 dana i počnite nuditi svojim klijentima prednosti koje pruža IOSS shema

Sveobuhvatne usluge IOSS registracije poduzeća od Ship24

Kako mogu registrirati svoju tvrtku za IOSS?

Postoje dvije mogućnosti za IOSS registraciju, koje će ovisiti o tome je li vaša tvrtka osnovana u EU ili izvan EU.

Ako je vaše poslovanje unutar EU-a, imate izbor između registracije za Import One-Stop-Shop sustav izravno kod EU porezne uprave zemlje u kojoj se nalazite ili putem IOSS posrednika.

Ako vaša tvrtka nije osnovana u EU, ali želi pristupiti IOSS rješenjima, mora se registrirati putem IOSS posrednik, koji će obavljati usluge između tvrtke i IOSS-a. Ship24 nudi vrhunsku fiskalnu posredničku uslugu s jamstvom usklađenosti s EU PDV-om i registracijom za samo 3 radna dana. Saznajte više o Ship24's complete IOSS rješenje danas i usluge dostave, logistike i PDV-a bez premca na vašoj strani.

Imajte na umu da se tvrtke u Ujedinjenom Kraljevstvu smatraju izvan EU-a i da će morati dobiti IOSS posrednika kako bi se registrirale za IOSS shemu.

Je li IOSS registracija obavezna?

Ne. IOSS registracija nije obavezna i još uvijek možete prodavati usluge ili robu potrošačima u EU bez registracije za IOSS ili registracije kod IOSS posrednika.

Međutim, nakon što se tvrtka registrira za shemu, mora obavljati sve poslove i prodaju kupcima iz EU-a putem sustava IOSS. To znači da ne možete prodavati kupcima u jednoj državi članici EU-a pod IOSS brojem i drugoj državi članici EU-a putem drugog sustava PDV-a. Sav PDV koji se duguje prilikom prodaje u EU-u bit će plaćen u jednoj državi članici EU-a putem jedinstvenog IOSS broj (što će u ime tvrtke učiniti IOSS posrednik ako tvrtka nije izravno registrirana za shemu).

Nadalje, shema nudi najbrže moguće vrijeme isporuke budući da će se IOSS prometni PDV unaprijed platiti, carina u EU će ih odmah osloboditi i odmah poslati na isporuku. Ponudite svojim kupcima najbolje iskustvo nakon kupnje i najbrže vrijeme isporuke pod IOSS-om registracijom danas i dobijte svoj jedinstveni IOSS broj za samo 2 dana. (IOSS brojevi moraju se podijeliti s carinskim deklarantom (kurirom) kako bi ih carina prepoznala kao IOSS pakete za trenutno puštanje.

Tko se može registrirati za IOSS?

Svako poduzeće može se registrirati za IOSS sustav preko IOSS posrednika, ali samo poduzeća osnovana unutar EU moći će se izravno registrirati za One-Stop-Shop. Iako je shema opcionalna, nova EU PDV porezna pravila nisu, a sva poduzeća koja prodaju potrošačima u EU-u moraju se pridržavati tih pravila od 1. srpnja 2021. nadalje.

Shema će stupiti na snagu 1. srpnja 2021. Ako poduzeća ne budu registrirana do ovog trenutka, i dalje će poslovati prema novim poreznim pravilima EU-a, ali bez prednosti sustava Import One-Stop-Shop (IOSS). Poduzeća, posebno e-trgovina i internetsko tržište sa sjedištem izvan EU-a, mogu imati koristi od registracije na IOSS zbog prednosti koje pruža, ako to odluče. Za više informacija o besprijekornom prijelazu na novi IOSS sustav, pogledajte naša vlastita IOSS posrednička rješenja na našoj namjenskoj IOSS rješenja stranica.

Koje bi tvrtke trebale koristiti IOSS?

Sustav EU Import One-Stop-Shop dizajniran je za prodavače na mreži i elektroničkim sučeljima, poput onih na e-trgovinama, internetskim platformama i tako dalje. IOSS shema primjenjivat će se na svu uvezenu robu koja je vrijedna 150 eura ili manje i koja se šalje izvan EU-a na prodajnom mjestu. Ako ste prodavač na daljinu koji prodaje u EU, razgovarajte s jednim od naših stručnih timova kako biste saznali sve prednosti koje vaša tvrtka može iskoristiti pod IOSS-om već danas, bilo u okviru za razgovor na zaslonu ili putem e-pošte. veselimo se vašem javljanju i optimizaciji vašeg poslovanja za IOSS!

Zašto bi se moja tvrtka trebala registrirati u IOSS-u?

IOSS je osmišljen kako bi uvoz robe male vrijednosti učinio lakšim i učinkovitijim, kako za tvrtke tako i za potrošače. To je zato što će standardizirati rješenja PDV-a u EU-u u cijelom bloku.

Dugoročno gledano, to bi također trebalo uštedjeti novac tvrtki, koji se zauzvrat može prenijeti na klijente. Jednako tako, kupci ne bi trebali dobiti nikakve neočekivane račune za uvozni porez nakon prodaje, poboljšavajući iskustvo kupaca nakon kupnje, što se pokazalo posebno važnim za velike e-trgovinske stranice za lojalnost i zadržavanje kupaca. Takve stranice uključuju Shopify, Woocommerce, Magento, i tako dalje. Ideja je da postupanje s prijavama PDV-a i plaćanjem prekograničnih transakcija i uvoza na prodajnom mjestu bude iskustvo kupnje bez stresa za kupce, što će u konačnici povećati prodaju.

Konačno, IOSS registracija osigurat će veću transparentnost, ne samo za kupce i prodavače, već i za cijeli proces, što će tijelima EU-a olakšati upravljanje i ima za cilj smanjiti prijevare s PDV-om, što bi idealno značilo prijelaz na IOSS shemu plaćanja za sebe. Konačno, IOSS registracija trebala bi smanjiti administrativne troškove za sve koji su uključeni u prodaju i isporuku robe unutar EU.

Kako će IOSS funkcionirati za moje poslovanje nakon što se registriram?

Da damo primjer, recimo da ste mali e-trgovac hardverom sa sjedištem u Kini i prodajete računalne miševe za 20 eura svaki.

Prema prethodnom sustavu, vaš bi uvoz bio oslobođen poreza zbog praga uvoznog poreza od 22 eura, što znači da se svaki proizvod u vrijednosti od 22 eura ili manje mogao uvesti u bilo koju državu EU bez poreza. Dakle, kupac bi platio 20 eura plus poštarinu. Međutim, nova pravila EU-a o PDV-u 2021. značit će da će sva uvezena roba, bez obzira na cijenu, podlijegati carini.

Prema novoj shemi IOSS-a, to će biti vrlo drugačije. Na primjer, ako miša uvozi tvrtka koja je registrirana u IOSS-u, kupac će morati platiti samo dodatnu naknadu EU PDV-a (koja iznosi 21%), što znači da trebaju platiti samo 4,20 eura povrh naknade za proizvod od 20 eura za istu transakciju. To bi značilo da bi ukupni račun za kupca bio 24,20 eura.

Bez registracije u IOSS-u, tvrtka koja prodaje miša kupcu u zemlji EU-a bit će naplaćena carinska pristojba (obično oko 15 eura, ali koja se razlikuje od zemlje do zemlje). Tada će se ukupnom iznosu dodati i PDV od 21% koji će kupca koštati još 7,35 eura, što znači da će ukupni račun iznositi 42,35 eura.

Sve relevantne informacije o troškovima PDV-a i što je uključeno potražite na web stranici EU-a.

Imajte na umu da se stope PDV-a i carinske pristojbe razlikuju ovisno o zemlji u kojoj se kupac nalazi.

Kako da pripremim svoje poslovanje za IOSS?

Prvi korak je registracija vašeg poslovanja, što se uz Ship24 može učiniti za dva dana. Ne brinite, naš sustav registracije osmišljen je da bude što lakši i uključuje samo nekoliko koraka za dobivanje IOSS broja. Ako imate pitanja, ne ustručavajte se kontaktirati!

Imajte na umu da sve tvrtke izvan EU-a mogu pristupiti Import One-Stop-Shop shemi samo preko IOSS posrednika, koji je porezni predstavnik sa sjedištem u EU-u, koji može poslovati u vaše ime, kao što je Ship24. Uloga posrednika bit će ispunjavanje svih obveza PDV-a korištenjem IOSS PDV broja koji će se primjenjivati na sve vaše poslovne transakcije s kupcima u EU. Oni će biti odgovorni za podnošenje mjesečnih prijava poreza na dodanu vrijednost i plaćanje točnog iznosa poreznim tijelima države članice u kojoj se nalaze.

Koji su procesi otpreme i zahtjevi za IOSS?

Tvrtke koje su se prijavile na IOSS shemu moraju se pridržavati određenih zahtjeva, kao što je prikazivanje iznosa PDV-a koji treba platiti prije i tijekom prodajnog mjesta.

Osim prikazivanja dugovanog PDV-a na prodajnom mjestu na vašim proizvodima, trebali biste također obavijestiti kupce o prednostima usluge. Dobra vijest o promjenama pravila o PDV-u IOSS-a jest da su osmišljene kako bi koristile i tvrtkama i kupcima, što bi tvrtkama trebalo olakšati objašnjenje promjena. Ako korisnici znaju da je naručivanje putem tvrtki registriranih na IOSS-u najbrža i najjeftinija opcija, vjerojatnije je da će biti zadovoljni s naplatama unaprijed. Nadalje, koristi poboljšanu transparentnost koju pruža shema.

Konačno, paketi za otpremu s IOSS-om bit će malo drugačiji, sa 6-znamenkastim HS kodom koji će se morati primijeniti za informiranje o sadržaju paketa, u skladu s novim pravilima IOSS-a. Svaka pošiljka s rasprodaje koja će biti izvršena nakon 1. srpnja 2021. morat će sadržavati ovaj kod tako da se trgovine i tvrtke trebaju unaprijed pripremiti za ove promjene. Oni moraju dati svoj IOSS broj carinskom deklarantu ako sami ne isporučuju proizvod.

Trebam li se registrirati za IOSS da bih pratio paket?

Bilo da se tvrtke registriraju u IOSS-u ili ne, Ship24 i dalje može pratiti većinu paketa na međunarodnoj razini, jer prate pakete pomoću broja za praćenje ili tovarnog lista koji će biti priložen paketima bez obzira na to jesu li poslani prema novim EU pravilima o PDV-u (IOSS) ili ne. Šalje li se vaša pošiljka putem IOSS sustava putem 4PX u Kini do Royal Mail u Ujedinjenom Kraljevstvu ili se dostavlja FedEx u SAD-u do CCT u Portugalu možete pratiti sve pošiljke s kraja na kraj s Ship24.

Tvrtke koje traže sveobuhvatnije, profesionalno praćenje - uključujući do 1,5 milijuna poziva za praćenje mjesečno ili podatke o događajima aktivnog praćenja koji su integrirani u njihov sustav u roku od nekoliko minuta - pogledajte naše API za praćenje i Webhook stranice,

Trebam li se registrirati za IOSS ako prodajem na internetskom tržištu?

Neka tržišta imaju vlastiti IOSS broj koji trgovci koji posluju na njihovim stranicama mogu koristiti. Tvrtke koje su pokazale interes za registraciju za IOSS koji se može koristiti uključuju Amazon, eBay ETSY i NOTHS. Provjerite sa svojim tržištem možete li prvo koristiti njihov IOSS broj.

Način na koji bi to funkcioniralo je da bi Amazon bio odgovoran za naplatu, prikupljanje i plaćanje PDV-a za prodavatelja, putem Amazon IOSS broja. Kada paket stigne u odredišnu zemlju, znat će da je PDV plaćen zbog IOSS pojedinosti na paketu.

Koje su glavne prednosti za trgovce s IOSS registracijom?

Prednosti registracije na IOSS sustav navedene su u nastavku:

  • Ubrzano carinjenje: Uz unaprijed plaćen PDV prije slanja iz inozemstva u Europu, carinjenje bi trebalo biti brže i jeftinije za sve uključene, pri čemu se uvoz od strane IOSS prodavača provjerava samo na važeći IOSS broj prije otpreme. Dok će roba prodana preko neregistriranih poduzeća biti zadržana dok se ne plati PDV.
  • Smanjena administracija: jednom kada se registriraju, prodavači mogu koristiti ovu registraciju za poslovanje diljem EU-a, smanjujući papirologiju i režijske troškove. Međutim, imajte na umu da se IOSS PDV prijave i plaćanja moraju izvršiti u zemlji u kojoj je tvrtka registrirana (ili IOSS posrednik).
  • Transparentnost sustava: IOSS sustav ima za cilj ponuditi potpunu transparentnost za tvrtke i potrošače, kao i izjednačavanje tržišta za uvoz iz EU.

Kako će klijenti imati koristi od registracije tvrtki na IOSS-u?

  • Neiznenađujući porezi i carinske pristojbe: s ukupnom cijenom koja se može prikazati na mjestu kupnje online, postupak kupnje bit će pojednostavljen za potrošače.
  • Sveobuhvatne transakcije: Kupci neće morati platiti za svoje proizvode nego plaćaju PDV zasebno, već će umjesto toga imati ukupnu uplatu objedinjenu, što olakšava kupnju.
  • Brza dostava: roba registrirana u IOSS-u bit će brže obrađena na carini zbog standardiziranog IOSS sustava, za razliku od neregistriranih narudžbi.
Nastavkom pristajete na korištenje kolačića. Više informacija