DHL volgen

DHL volgen

Bezorgdiensten

DHL-tracking vereenvoudigt het pakketbewakingsproces door een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface te bieden waarmee u moeiteloos uw zendingen kunt volgen. Door simpelweg uw DHL-trackingnummer in te voeren dat u op het moment van verzending heeft gekregen, krijgt u toegang tot een schat aan informatie over de reis van uw pakket.

Vanaf de eerste afhaling tot elk transitpunt onderweg, biedt DHL Tracking gedetailleerde updates over de locatie van uw pakket. Dit omvat informatie over wanneer uw pakket klaar is voor bezorging en geschatte levertijden. Met dit niveau van zichtbaarheid kunt u dienovereenkomstig plannen en gemoedsrust hebben door precies te weten wanneer u uw pakket kunt verwachten.

DHL pakket volgen

Hoe DHL-pakketten te volgen

Het volgen van uw DHL-pakketten is belangrijk om op de hoogte te blijven van waar ze zich bevinden en om een vlotte bezorgervaring te garanderen. In dit gedeelte worden verschillende methoden onderzocht om uw DHL-zendingen effectief te volgen, waaronder een betrouwbaar alternatief genaamd Ship24. Door deze stapsgewijze instructies te volgen, krijgt u moeiteloos inzicht in de reis van uw waardevolle pakketten.

DHL Tracking op hun website

Het volgen van uw DHL-pakketten op hun website is nog nooit zo eenvoudig geweest. Hier is een overzicht van de stappen die u moet volgen:

 1. Bezoek de DHL Tracking-website: Om het trackingproces te starten, gaat u naar de officiële DHL-trackingwebsite. Daar vindt u een gebruiksvriendelijke interface die is ontworpen om u real-time informatie over uw pakket te geven.

 2. Voer uw DHL-trackingnummer in: Zoek het trackingnummer dat door DHL is verstrekt. Het is een unieke identificatiecode die aan uw pakket is toegewezen. Voer het trackingnummer in het daarvoor bestemde veld op de DHL-trackingwebsite in.

 3. Ontvang direct tracking-updates: zodra u het trackingnummer hebt ingevoerd, klikt u op de knop "Track". Het systeem haalt de laatste informatie over uw zending op. U krijgt inzicht in de huidige locatie, de geschatte leverdatum en eventuele transitgebeurtenissen die het is tegengekomen.

DHL-tracking op Ship24

Als u de voorkeur geeft aan extra opties om uw DHL-pakketten te volgen, is Ship24 een uitstekende keuze. Het biedt een intuïtief platform dat meer dan duizend logistieke vervoerders integreert, waaronder DHL.

Om te volgen met Ship24, voert u eenvoudig uw DHL-trackingnummer en klik op de pijlknop of door op enter te drukken. U kunt op de homepage of in het zoekveld maximaal 10 trackingnummers tegelijkertijd invoeren.

DHL-tracking

Na een paar seconden ontvangt u tracking-updates voor uw pakketten.

DHL internationale verzending volgen

Als het gaat om het volgen van DHL-zendingen naar internationale bestemmingen, DHL internationale tracking is dé oplossing. Met zijn uitgebreide volgsysteem zorgt DHL ervoor dat klanten gemakkelijk de voortgang van hun pakketten bij elke stap kunnen volgen. Door gebruik te maken van geavanceerde logistieke technologie, biedt DHL een naadloze trackingervaring, waardoor transparantie en gemoedsrust worden gegarandeerd.

DHL Parcel internationale standaard

Wanneer u DHL Parcel International Standard gebruikt, kunt u uw zending volgen door simpelweg het door DHL verstrekte trackingnummer in te voeren. Deze service biedt betrouwbare trackinginformatie, zodat u de grensoverschrijdende reis van uw pakket kunt volgen. Of uw pakket nu onderweg is of wordt afgeleverd, het volgsysteem houdt u in realtime op de hoogte, wat u gemoedsrust geeft.

DHL Pakket Internationaal Direct

Voor een directere en efficiëntere internationale verzendervaring biedt DHL Parcel International Direct verbeterde trackingmogelijkheden. Met deze service ontvangt u niet alleen gedetailleerde tracking-updates, maar profiteert u ook van proactieve meldingen in verschillende stadia van het leveringsproces. Blijf op de hoogte van douaneafhandeling, lokaal transport en uiteindelijke levering, zodat u altijd op de hoogte bent van de verblijfplaats van uw pakket.

Door gebruik te maken van DHL Parcel International Standard en DHL Parcel International Direct, kunt u uw DHL-zendingen gemakkelijk internationaal volgen. Ongeacht de bestemming, deze services stellen u in staat om gedurende de hele reis verbonden en geïnformeerd te blijven. Ervaar het gemak en de betrouwbaarheid van de internationale trackingoplossingen van DHL.

DHL Express-pakket volgen

Als het aankomt op DHL Express-tracking, op de hoogte blijven en op de hoogte blijven is essentieel. Gelukkig biedt DHL een gebruiksvriendelijk volgsysteem waarmee je je pakket bij elke stap kunt volgen. Door gebruik te maken van de trackingservice van DHL Express kunt u eenvoudig de voortgang van uw zending volgen, zodat u tijdens het hele leveringsproces gemoedsrust heeft.

Om uw DHL Express-pakket te volgen, gaat u naar de DHL-website en navigeert u naar de speciale trackingpagina. Voer uw unieke trackingnummer in, dat u kunt krijgen van de afzender of dat u kunt vinden in uw e-mail met de verzendbevestiging. Met een enkele klik heeft u een schat aan informatie binnen handbereik, met real-time updates over de huidige locatie van uw zending, de geschatte afleverdatum en zelfs de aflevergeschiedenis.

Naast de trackingservice van DHL Express kunt u ook gebruikmaken van de kracht van Ship24. Als gerenommeerd volgplatform biedt Ship24 een uitgebreide oplossing voor het volgen van DHL Express-zendingen en diverse andere koeriersdiensten. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde trackingmogelijkheden verbetert Ship24 uw trackingervaring door u diepgaande inzichten en meldingen over uw DHL Express-pakket te bieden.

DHL Binnenlandse Express-tracking

Het volgen van uw DHL Domestic Express-zendingen binnen hetzelfde land is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de efficiënte trackingservice voor binnenlandse expressdiensten van DHL kunt u bij elke stap op de hoogte blijven van de status en locatie van uw pakketten. Of u nu documenten, pakketten of belangrijke zakelijke items verzendt, DHL Domestic Express zorgt voor een naadloze trackingervaring voor al uw zendingen binnen hetzelfde land.

Om uw DHL Domestic Express-zending te volgen, gaat u naar de DHL-website, gebruikt u de mobiele DHL-app of gebruikt u een trackingwebsite van derden. Voer uw DHL-trackingnummer in dat u op het moment van verzending heeft gekregen en laat het trackingsysteem de rest doen. Met realtime updates kunt u moeiteloos de voortgang van uw pakket volgen, van ophalen tot bezorgen.

Blijf op de hoogte van geschatte levertijden en eventuele transitvertragingen en ontvang zelfs meldingen wanneer uw zending op de bestemming aankomt.

DHL Global Mail/DHL e-commerce volgen

Als het gaat om het volgen van uw DHL Global Mail-zendingen, is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de locatie van uw poststukken. Met de DHL Global Mail-tracking of DHL eCommerce-tracking proces, kunt u uw pakketten gemakkelijk volgen en gemoedsrust hebben. Door gebruik te maken van de kracht van de trackingtechnologie van DHL, kunt u gemakkelijk de reis van uw poststukken volgen, van afzender tot ontvanger.

Of u nu belangrijke documenten, kleine pakketten of internationale post verzendt, de tracking van DHL Global Mail zorgt ervoor dat u real-time inzicht heeft in de status van uw zendingen. Blijf verbonden en blijf bij elke stap op de hoogte met DHL mail tracking, zodat u vol vertrouwen kunt anticiperen op de aankomst van uw poststukken.

DHL Global Forwarding en vrachttracering

Als het gaat om het volgen van uw grotere zendingen en vrachtdiensten met DHL, biedt DHL Global Forwarding and Freight een efficiënte en betrouwbare oplossing. Met hun uitgebreide volgsysteem kunt u eenvoudig de voortgang van uw zendingen volgen en op de hoogte blijven van hun verblijfplaats. Of u nu goederen over de grens verzendt of complexe logistiek beheert, DHL Global Forwarding en Freight Tracking zorgen voor transparantie en gemoedsrust tijdens het hele verzendproces.

Ervaar het gemak van het naadloos volgen van uw DHL-vrachtzendingen, met realtime updates en nauwkeurige informatie binnen handbereik. Houd de controle en neem weloverwogen beslissingen met DHL-vrachttracering.

DHL-pakketten volgen via telefoontje

Om een pakket via een telefoontje te volgen, kunnen klanten bellen 0844 248 0844 en zeg "Volg een pakket". Met behulp van het spraakherkenningssysteem van DHL krijgt u toegang tot live updates over de voortgang van uw DHL-pakket. Het volgen van uw DHL-pakket via deze service is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar, met kosten die variëren afhankelijk van waar u vandaan belt.

U kunt ook een SMS met uw vrachtbriefnummer sturen naar +44 7720 334 455 en DHL zal antwoorden met de laatste informatie over waar uw pakket zich bevindt.

Aan deze service zijn echter kosten verbonden die variëren afhankelijk van het land van waaruit de tekst wordt verzonden.

DHL-volgnummerformaat

U ontvangt een DHL-trackingnummer wanneer u uw DHL-pakket verzendt. Een trackingnummer is een unieke reeks cijfers, soms met letters, die een pakket identificeert voor binnenlandse en internationale verzending. Wanneer u een pakket verzendt, ontvangen de klanten meestal een e-mailbevestiging of melding met het DHL-trackingnummer.

Er zijn verschillende varianten van DHL-trackingnummers, afhankelijk van het type DHL-verzending de klant koos voor het pakket. Deze zijn hieronder te herkennen:

 • DHL Pakket trackingnummer heeft een 10-cijferig nummer en letters, beginnend met 3S, JVGL of JJD.
 • DHL Express het trackingnummer heeft een 10-cijferig nummer dat begint met 000, JJD01, JJD00, JVGL of een vergelijkbare variatie.
 • DHL e-commerce: het trackingnummer varieert van 10 tot 39 tekens. Het begint meestal met GM, LX en RX. Als alternatief kan het trackingnummer met maximaal vijf cijfers beginnen.
 • DHL Wereldwijde verzending: het trackingnummer kan verschillende varianten van de trackingcode hebben, waaronder een 7-cijferig nummer, een 1-cijfer gevolgd door 2 letters en 4-6 cijfers of begint met 3 of 4 letters, met een 3-cijferige koerierscode, gevolgd door een streepje , vervolgens een 8-cijferig nummer. Al het bovenstaande is onderhevig aan variatie.

Trackingstatus DHL Courier Betekenis

Wanneer u een DHL-pakket volgt met behulp van een DHL-trackingnummer, wordt een lijst met trackingstatussen van koeriers weergegeven. Elke status geeft de huidige verblijfplaats van uw DHL-pakket aan. De trackingstatussen van DHL zijn als volgt.

Trackingstatus koerier Beschrijving
Shipment information received De gegevens van je pakket zijn ontvangen, je kunt het nu volgen.
Processed at Het DHL-pakket wordt verwerkt in het land van herkomst/bestemming.
Arrived at DHL Sort Facility Het DHL-pakket is aangekomen bij het lokale sorteercentrum.
The shipment has departed from a DHL Sort Facility Het DHL-pakket heeft het lokale sorteercentrum verlaten.
Arrived at DHL Delivered Facility Het DHL-pakket is aangekomen bij de bezorgterminal en wacht op verdere verwerking voordat het naar de ontvanger wordt verzonden.
Processed at Het DHL pakket wordt op een bepaalde locatie verwerkt.
Customs clearance status updated. Note - The Customs clearance process may start while the shipment is in transit to the destination. De douane heeft het DHL pakketje en wordt gecontroleerd.
Shipment picked up Het DHL-pakket wordt verwerkt en de koerier staat klaar om het op te halen voor bezorging.
Shipment is on hold De zending is vertraagd en zal niet op tijd aankomen voor de geschatte bezorgtijd.
Shipment is out with courier for delivery Het pakket wordt bij u bezorgd.
Delivered U heeft het DHL pakket ontvangen.

Deze trackingstatus van de DHL-koerier laat ook zien wanneer u uw pakketten volgt met uw internationale trackingnummers van DHL. Hieronder vindt u enkele trackingmeldingen die u tegenkomt wanneer u trackt op Ship24.DHL-trackingmeldingen

DHL Tracking werkt niet of wordt bijgewerkt

Als de DHL tracking notificatie niet wordt bijgewerkt, komt dat meestal doordat het pakket is doorgegeven aan een lokale koerier voor het laatste deel van de reis. De trackingservices van DHL eindigen meestal nadat de pakketoverdracht heeft plaatsgevonden. Wacht minimaal 24 tot 48 uur voordat je het DHL-pakket opnieuw probeert te volgen.

Als het DHL-trackingnummer nog steeds niet als geldig wordt weergegeven, worden klanten dringend verzocht contact op te nemen met de eCommerce-verkoper of verzender om te controleren of het nummer correct is. Als het probleem met het DHL-trackingnummer nog steeds niet kan worden opgelost, worden klanten aangemoedigd om rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice van DHL.

Kan ik mijn DHL-pakket volgen met een applicatie?

Om uw DHL-pakket te volgen met behulp van de Whatsapp-applicatie, moet u de applicatie op uw apparaat downloaden, installeren en vervolgens het DHL-nummer toevoegen om het te kunnen gebruiken. Mensen die de Whatsapp-applicatie niet willen downloaden en installeren om hun DHL-pakket te volgen, kunnen ook gewoon naar de Ship24-website gaan en hun DHL-pakketvolgnummer in de zoekbalk typen en hun pakket onmiddellijk volgen.

Ship24 vereist niet dat u iets op uw apparaat of computer downloadt of installeert en kan direct beginnen met het volgen van uw DHL-pakket door gewoon uw DHL-trackingnummer te gebruiken.

DHL Express-klanten kunnen hun pakketten wel volgen via de DHL WhatsApp in-app digitale assistent als ze dat willen. Het gebruik van de app maakt het volgen van uw DHL-pakket eenvoudig, deze applicatie is ook 24/7 beschikbaar. De digitale assistent kan helpen bij het volgen van uw DHL-pakket en bij andere algemene vragen aan de klantenservice.

Om te beginnen met het volgen van een DHL-pakket, moeten gebruikers het DHL Express WhatsApp-nummer toevoegen +44 1163 265750 naar contacten, open een nieuwe chat en stuur 'Track' gevolgd door het 10-cijferige DHL-trackingnummer.

Mensen die deze service gebruiken, moeten er echter rekening mee houden dat ze niet alle pakketten via deze service kunnen volgen. Als het volgende pakket dat ze bestellen door een andere koerier wordt afgehandeld, betekent dit dat ze mogelijk een andere applicatie moeten downloaden of een nieuw contact moeten toevoegen aan een bestaande applicatie of verschillende andere variabelen.

Met welke koerier uw pakket ook wordt verzonden - DHL of niet - kan worden gevolgd zonder dat u iets hoeft te downloaden of te installeren, ongeacht door hoeveel verschillende koeriers uw pakketten worden afgehandeld.

DHL Parcel volgen met e-mailadres

Pakketten kunnen niet worden gevolgd met behulp van een e-mailadres; gebruikers kunnen echter een e-mail sturen naar DHL als ze meer willen weten over trackinggegevens met het DHL-trackingnummer. Hoewel dit een van de langzamere manieren is om een DHL-pakket te volgen.

Het e-mailen van DHL met betrekking tot het volgen van DHL-pakketten is een meer tijdrovende methode, die meer van de koper vereist, aangezien ze hun e-mail moeten openen en de e-mail moeten maken om de trackinggegevens op te vragen. Ook kan het langer duren voordat DHL antwoordt over uw pakket en u kunt de e-mail missen als u uw inbox niet controleert of als uw internetverbinding op een bepaald moment is verbroken.

U krijgt dan direct alle details van uw pakket te zien, inclusief uw huidige locatie en status, zonder dat u hoeft te wachten op een antwoord, melding of uw inbox hoeft te controleren.

Als u echter liever e-mailt, kunnen gebruikers toegang krijgen tot de tracking van hun DHL-pakket door hun vrachtbriefnummer in het onderwerpveld te e-mailen naar de gespecialiseerde DHL-trackingservice. U kunt contact met hen opnemen via e-mail: volgen@dhl.com.

DHL Bezorgtijden

DHL bezorgt hun pakketten van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. De exacte bezorgtijd is afhankelijk van de grootte en het afleveradres van het pakket.

Neem contact op met de DHL-klantenservice

Om contact op te nemen met de DHL klantenservice kun je de volgende opties proberen:

 1. Bezoek de DHL-website en gebruik de livechatfunctie om in contact te komen met een medewerker van de klantenservice.DHL-klantenservice
 2. Bel de klantenservice van DHL via de volgende telefoonnummers:
 3. Voor algemene vragen en ondersteuning: 1-800-225-5345 (binnen de Verenigde Staten) of +1-954-888 7000 (buiten de Verenigde Staten)
 4. Voor vragen over tracking en bezorging: 1-800-225-5345 (binnen de Verenigde Staten) of +1-954-888 7000 (buiten de Verenigde Staten)
 5. Neem contact op met DHL via e-mail door het online contactformulier op hun website in te vullen.
 6. Neem contact op met DHL via sociale mediaplatforms zoals Facebook of Twitter.
 7. Bezoek een DHL-vestiging bij u in de buurt en spreek persoonlijk met een vertegenwoordiger. U kunt de dichtstbijzijnde locatie vinden door de DHL-locatiezoeker op hun website te gebruiken.

We zijn niet aangesloten, geassocieerd, geautoriseerd, onderschreven door of op enigerlei wijze officieel verbonden met DHL. Alle namen, merken, emblemen en afbeeldingen zijn geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Door verder te gaan, stemt u in met het gebruik van cookies. Meer informatie